keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Mustaa ja valkoista

Yritän muistella miltä se tuntui. Se tuntui varmasti joskus hyvältä, olen varma siitä. Eihän se muuten olisi koukuttanut. Viimeiset vuodet se oli kuitenkin pakonomaista, sairasta, ahdistavaa tuskaa. Kuin olisin räpiköinyt pimeässä metsässä, suossa päivästä toiseen. Tuon kaiken ahdistavuuden sivussa minä näyttäydyin normaalina ihmisenä, joka toki jäi aina kiinni ihmeellisistä valheista, mutta hoisi kuitenkin työnsä, lapsensa ja kotinsa.

Tänä päivänä kiitän luojaa, etten ajautunut psykoosiin. Nyt kun mietin sitä painolastin, stressin, ahdistuksen ja salaisuuksien verkoston määrää, ihmettelen että olen eheytynyt edes tähän kuntoon. Ihmiseksi joka jo joskus kokee omasta itsestäänkin ylpeyden pilkahduksia.

Jos olet nyt siellä missä minä olin pimeimpänä aikana, haluan sanoa sinulle: kaikki järjestyy. Kaikki järjestyy aikanaan, kun vain otat sen ensimmäisen askeleen. Jos olet päätynyt jo epätoivossasi rikollisiin tekoihin: tunnusta. Tunnusta sille ihmiselle, jota olet loukannut. Tunnusta poliisille. Sulje pelitilit, sulje raha-hanat. Kerron sinulle nyt kaikella rakkaudella, ettei sellaista päivää tule, jolloin taikaiskusta tämä kaikki olisi poissa. Sitä taikaiskua ei tule. Sinun pitää itse aloittaa työ.

Voi niitä öitä kun olen rukoillut, etten heräisi aamulla. Minä, pienten lasten äiti lausuin iltarukouksen, jossa toivoin, ettei minua enää olisi. Voi kunpa voisin nyt jälkikäteen halata tuota ihmisrauniota ja kertoa, että niin kauan kun on elämää, on toivoa.

Tärkeintä mitä voin sinulle painottaa rehellisyyden lisäksi on, ettet kuvittelekkaan, että voit pelata vain vähän. Se ei tule koskaan ikinä milloinkaan onnistumaan. Pelaaminen on lopetettava kokonaan. Täysin. Sinun on päätettävä: rakastatko elämää, itseäsi, läheisiäsi ja tulevaisuutta vai rakastatko pokeria ja kasinopelejä. Päätä. Ja toimi sen mukaan.

Maailmassa harva asia on mustavalkoinen. Tämä on yksi niistä. Pelkkää mustaa ja valkoista. Joko pelaat tai et.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämä voittaa, aina.

Perjantaina oli paha päivä. Tuntui, kuin kaikki se mitä olen tehnyt omassa elämässäni olisi vedetty pöntöstä alas. Tuntui, kuin kaikki se mi...