keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Olet häikäilemätön hirviö

Vaikkakin kannustan täydelliseen rehellisyyteen haluan varoittaa sinua: kaikki eivät suhtaudu sinuun ihmisenä, joka on sairastunut haluamattaan. Jos olet pelihimoissasi mennyt pilaamaan muidenkin elämän (lainaamalla tai pahimmassa tapauksessa ottamalla lainaa toisen nimiin) et tule saamaan kaikilta teetä ja sympatiaa. Piste. Monet ihmiset tulevat sulkemaan sinut elämästään. He eivät näe sinua sairaana, vaan häikäilemättömänä hirviönä. Tämä asia sinun on vain hyväksyttävä. Se ei ole syy jatkaa epärehellistä elämää, sillä häpeänkin kanssa oppii elämään ja jos mahdollista, jonain päivänä se häpeäkin vähenee päivä päivältä (tähän ainakin itse pyrin uskomaan vaikka kovin kaukaiselta tuo ajatus tuntuukin). Tärkeintä on muistaa, että mikään velka, viranomainen tai tunne ei ole yhtä pelottavaa kohdata, kuin oman sisimmän ja elämän menettäminen. Sinä selviät.

Muista, että sinä et ole pyytänyt itsellesi tätä sairautta. Muista, että sinulla on sairaus. Muista myös, ettet voi piiloutua sairauden taakse. Sinä olet pelannut, sinä olet huijannut ja valehdellut. Sinä kannat vastuun. Et voi siis hyvitellä tekojasi sairaudella. Mutta itseinhon syövereissä sinulla on oikeus muistaa, että sairastat toiminnallista riippuvuutta. Ole armollinen itsellesi.

Tulet kuulemaan huutoa siitä miten olet pilannut elämäsi ja muiden elämän. "Miten sinä olet voinut tehdä näin". Anna huudon tulla. Ota se vastaan. Ota vastaan ne kaikki tunteet, joita sinun riippuvuutesi on aiheuttanut muille. He tarvitsevat sen. Jos sinulla on lähelläsi viisaita, rakastavia ihmisiä; he jäävät. Jos he eivät jää, he eivät jää. Sinä et asialle mitään voi. Et saa takaisin yhtäkään euroa tai pyöräytystä. Ainoa minkä voit muuttaa on tämä hetki ja tulevaisuus. 

Äläkä luojan tähden yritä korjata laivan suuntaa pelaamalla lisää- voittamalla rahoja jotka olet menettänyt, jotta saisit menettämäsi ihmiset takaisin. SE EI TULE ONNISTUMAAN.

Olen joskus leikitellyt ajatuksella, että mikä rahasumma olisi kohdallani riittänyt lopettamaan pelaamiseni? Jos olisin voittanut miljoonia ja kuitannut kaiken. Olisinko parantunut? En. En olisi. Pelaaminen täyttää jotain tyhjiötä, joka on rikki. Eikä se korjaannu voitoilla; rahalla. Se korjaantuu pitkäjänteisellä työllä oman sisimpänsä kanssa.

Katso tänään peiliin. 
Tee siitä hirviöstä ystäväsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämä voittaa, aina.

Perjantaina oli paha päivä. Tuntui, kuin kaikki se mitä olen tehnyt omassa elämässäni olisi vedetty pöntöstä alas. Tuntui, kuin kaikki se mi...