perjantai 9. kesäkuuta 2017

Itseluottamusta rutiineista

Pelaaminen vie päivästä aivan helvetisti aikaa. Oli kyseessä sitten itse pelaaminen, sen suunnittelu tai rahoituksen miettiminen- päivästä kuluu tunteja pelien parissa. Mitä sitten, kun päätös pelaamattomuudesta on tehty? Millä täyttää nuo kaikki ylitse jäävät tunnit? Se on varmasti suurin ongelma, sekä myös ensimmäinen kompastuskivi pelaamisen maailmaan. Mikäli ei siis keksi täyttöä noille tunneille.

En voi puhua kuin omasta puolestani- enhän tiedä millaisessa elämäntilanteessa juuri sinä elät. Itselleni pahinta on toimettomuus. Olen aina ollut ahkera elämän kaikilla osa-alueilla- jopa pelaamisessa :D (huumori on myös osa parantumista! Uskalla joskus nauraa ja heittää vitsiä toilailuistasi, sekin on tervettä). Mutta siis tuo toimettomuus: silloin kun entisessä elämässäni (aika ennen pelaamattomuutta) koin toimettomuutta, menin pelimaailmaan. Nykyään kun pelaaminen näkyy enää pilkahtavina ahdistavina ajatuksina, elämä on jo helpompaa, mutta toimettomuutta vieroksun edelleen ja alussa juuri rutiinit, jotka ovat jääneet elämääni, auttoivat päivissä eteenpäin.

Siivoaminen. Minä siivoan joka_ikinen_päivä. Teen sen joka päivä ja jos jostain syystä en sitä pysty tekemään, oloni ei ole hyvä. En puhu mistään sairaalloisesta desinfioinnista, vaan imuroinnista, pöytien pyyhimisestä jne. Siivoaminen on minulle osittain myös terapeuttista. Koen, että siivoamalla ympäristöni, siivoan myös sieluni. Siivoaminen ja omasta kodista huolehtiminen luo myös jollain tavalla itseluottamusta. Minä pystyn.

Oli rutiinisi mikä tahansa, jokin normiarkeen liittyvä, pidä se ns.matalan kynnyksen tekona. Jos voimavarat ovat heikot, älä ota rutiiniksi jokapäiväistä ikkunoiden pesua. Tarkoitus ei ole tehdä jotain käsittämättömän suurta ja mahtavaa, vaan teko, jolla sinä pysyt tässä elämässä kiinni. Peliriippuvainen ihminen on lopulta jo niin masentunut, että omasta itsestäänkin huolehtiminen takkuaa. Jos näin on, niin rutiinisi voi aluksi olla vaikka hampaiden pesu tai suihkussakäynti. Jotain mitä lupaat itsellesi tekeväsi, ja myös teet sen.

Tärkeää on, että aika, joka jää pelaamisesta täyttyy jollain järkevällä tekemisellä ja vielä tärkeämpää on, että pystyt lupaamaan itsellesi jotain ja myös pitämään sen lupauksen.

Emmehän me pahiten ole muita pettäneet vaan itsemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämä voittaa, aina.

Perjantaina oli paha päivä. Tuntui, kuin kaikki se mitä olen tehnyt omassa elämässäni olisi vedetty pöntöstä alas. Tuntui, kuin kaikki se mi...