perjantai 20. lokakuuta 2017

Kelpaat kelle vaan

Itseinho, viha, häpeä, epätoivo, pettymys, haaveettomuus, itsensä aliarvioiminen.

"En pidä itseäni minään."

"Häpeän itseäni ja tekojani. Häpeän sairauttani".

Nämä kaikki sanat ja tunteet ovat läsnä jokaisella kerralla, kun istumme alas kahvikuppiemme kanssa. Me, jotka inhoamme itseämme, riippuvuuttamme ja tekojamme. Jokainen meistä on ajatellut jollain tasolla elämänsä päättämistä- joko itsemurhan kautta tai vaan luovuttamalla. Pakenemalla, antamalla kaiken vaan mennä.

Tänään istuin ja kuuntelin, kun tusina toisilleen tuntematonta ihmistä avasi elämänsä syvimmät kipupisteet, häpeällisemmät ajatukset ja kipupisteet, itseinhon ja elämäntarinansa. Toisilleen tuntemattomat ihmiset. Enkä voinut kuin äimistellä, kuinka rohkeita ja voimallisia nämä ihmiset ovat. Kuinka moni "normaali" ihminen pystyy kertomaan elämänsä synkimmät salaisuudet ja kipeimmät tunteet ventovieraille?

Olen sanoinkuvaamattoman ylpeä jokaisesta ryhmäläisestä. Te olette matkalla, jossa elämän todellinen jättipotti odottaa. Rakkaus ja hyväksyntä omaan itseensä. Minä kelpaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämä voittaa, aina.

Perjantaina oli paha päivä. Tuntui, kuin kaikki se mitä olen tehnyt omassa elämässäni olisi vedetty pöntöstä alas. Tuntui, kuin kaikki se mi...