lauantai 18. marraskuuta 2017

Arvet

Puhuimme eilen ryhmässä arvista. Niistä arvista, joiden paraneminen kestää kauan. Mitä pidempi aika pelaamattomuutta on takana ja mitä kauemmin aivot ovat saaneet aikaa parantua, sitä enemmän arvet aiheuttavat kipuilua. Kun elää "sumussa" ja riippuvuuden suojassa on helppo plokata negatiiviset tunteet ja muistot. Ja kun aivot saavat aikaa parantuakseen; kun oma henkinen pääoma kasvaa, arvet ilmestyvät muistoineen. Aivot päästävät ajatuksiin muistoja entisestä elämästä.

Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten joskus yön pimeimpinä tunteita- kun uni ei ota tullakseen, minun arpeni muistuttavat olemassaolostaan. Päähäni tupsahtelee pahoja tekoja, oloja ja tunteita- entistä elämää ja sitä miten pahasti olen satuttanut lähimmäisiäni. Ja itseäni.

Elämä olisi toki helpompaa ilman arpia, mutta koska mitään ei pysty muuttamaan niin on ajateltava positiivisesti. Minulla on nykyään henkinen hyvinvointi ja pääoma- välineet käsitellä arpiani. Ne kipuilevat joskus, mutta ne ovat vain arpia. Niihin on jo kasvanut rupi. Ja kun ryhmässä meillä on kaikilla samanlaiset arvet- toki eri paikoissa ja eri muotoiset, niin on elämä on helpompaa.

Jos kamppailet tällä hetkellä oman peliongelmasi kanssa, niin muistutan Pelirajat'on-toiminnasta. Osoitteesta pelirajaton.fi löydät oman paikkakuntasi ryhmän ja ilmottautua voit vaikka heti.

Vertaistuessa on voimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämä voittaa, aina.

Perjantaina oli paha päivä. Tuntui, kuin kaikki se mitä olen tehnyt omassa elämässäni olisi vedetty pöntöstä alas. Tuntui, kuin kaikki se mi...